Към днешна дата огромна част от работния процес е свързан с ползването на компютър. Независимо дали той е стационарен или лаптоп, техниката има редица особености. Главната е, че се амортизира!

Моралното и физическото остаряване на компютърната техника, налага нейното обновяване и поправка. В много от случаите повредата на компютъра е свързана със спиране на работа, съответно неудобства и финансови загуби.
Има ли начин това да се избегне? Както е казал Волтер „Никой проблем не може да устои на атаките на постоянното мислене“. Е, в този случай не се налагат чак толкова усилия, а само бърза реакция.

Единственото нужно ви, ако компютърът е вашият начин да развивате бизнеса си, е абонаментна компютърна поддръжка. Какво включва тя?

Качествената услуга включва различни пакети, според които може да получите:

• Ежемесечна профилактика на компютрите;
• Диагностика на проблеми и отстраняване;
• Инсталиране на софтуер и поддръжка, включително ъпдейти;
• Бърза реакция;
• Оборотно устройство, което обезпечава работния процес, докато бъде отстранена повредата на вашия компютър.

Какви услуги са нужни?

За да прецените от какво се нуждаете, то трябва да имате предвид следното:

• Ако компютърът е основно средство за работа, то би била подходяща услугата по ежеседмично почистване и профилактика. Така се премахват излишните данни, които забавят работата на техниката, грешките, които се натрупват и пречат на функционирането на някои програми и други.
• Ако компютърът може да бъде заменен или не е от ключово значение за работата, поддръжката може да бъде в по-лек вариант.

Идеалният начин да се грижите за компютъра си, особено ако е начин за развиване на бизнес, е да се абонирате за компютърна поддръжка. Така се пестят средства и нещо безценно – времето!